Nadácia križovatka a ZOC MAX Žilina


17.03.2011 - 17.03.2011

 
Nadácia križovatka a ZOC MAX Žilina
13.01.2011
ZOC MAX Žilina
ZOC MAX v Žiline vďaka dobrým ľuďom, ktorý prispeli prostredníctvom vhodenia finančnej hotovosti do pokladničky, ktorá je umiestnená pred Supermarketom na prvom poschodí mohlo vďaka Nadácii Križovatka dňa 13. 1. 2011 odovzdať novorodeneckému oddeleniu Fakultnej nemocnice v Žiline 2 ks prístroja monitorujúceho dych novorodencov BABYsense.

Za obchodné centrum MAX odovzdali prístroj manažérka pre stratégiu a rozvoj pani Renáta Petríčková a marketingovo-prevádzková manažérka Zuzana Mandúchová. Nadáciu Križovatka, ktorá zabezpečila nákup prístrojov zastupovala p. Táňa Tomash – riaditeľka nadácie. Prístroj putoval do rúk pána primára MUDr. Michala Jánoša, ktorý mal spolu s celým personálom novorodeneckého oddelenia veľkú radosť z toho, že opäť mohli svoje pracovisko vybaviť kvalitnými prístrojmi, ktoré im uľahčia prácu a zároveň deťom dajú bezpečný spánok.

Pani Tomash nám povedala aj pár slov k práci ich nadácie:

Nadácia Križovatka vznikla v roku 2008 ako mimovládna nezisková organizácia za účelom pomoci deťom ohrozeným Syndrómom náhleho úmrtia dojčiat (SIDS) a ako jediná v Slovenskej republike sa touto problematikou zaoberá. Jedinou dokonalou prevenciou tohto syndrómu sú prístroje monitory na sledovanie dychovej činnosti. Tieto prístroje nadácia nakupuje s finančnou pomocou sponzorov , rodičov a prispievateľov vo verejnej zbierke.

Jedna z týchto zbierok celoročne prebieha aj v ZOC MAX Žilina a to prostredníctvom červeno – oranžovej pokladničky, ktorá je jasne označená názvom organizácie a v ZOC MAX Žilina je umiestnená na 1. poschodí pred vstupom do supermarketu.

Nadácia do dnešného dňa darovala 354 kusov monitorov dychu do 44 nemocníc na celom Slovensku, pričom Fakultná nemocnica v Žiline dostala do dnešného dňa 5 ks monitorov – z toho 4 ks práve z verejnej zbierky v MAXe.

Nadácia zároveň spolupracuje s nemocnicou na projekte zapožičiavania monitorov na domáce použitie, v ktorom poskytla prístroje už viac ako 170 rodičom.

Nezabudnite, „Keď niekto zachráni jeden život, je to akoby zachránil celý svet." povedal Talmud a ak sa stotožňujete s jeho názorom, budeme veľmi radi, ak sa aj Vy zapojíte do verejnej zbierky v ZOC MAX Žilina a pomôžete tak zachraňovať životy našich najmilších – detí. 

ĎAKUJEME!

 Kontakt na Nadáciu Križovatka:

Nadácia Križovatka
Táňa Tomasch
Riaditeľka nadácie
0911 166 157
www.nadaciakrizovatka.sk
nadaciakrizovatka@gmail.com