Výstava umeleckých diel Art for Bath


01.09.2017 - 10.09.2017

Projekt Art for Bath ako je aj v samotnom názve uvedené spája umenie vzdelanie a ručnú výrobu. Pýtate sa ako je to možné? Jednoducho! Spoločnosť CA-PLAST ako jediný slovenský výrobca sprchovacích vaničiek a vaní poskytla svoje výrobné priestory na jeden celý deň umelcom – maliarom z každého kútu Slovenska aby im umožnili použiť formy z ktorých bežne vyrábajú vaničky a vytvorili tak jedinečné umelecké diela. Znie to neuveriteľne ale počas celého jedného dňa maliari tvorili a ručne maľovali diela špeciálnymi sanitárnymi farbami priamo do foriem. V ďalšom kroku  do týchto foriem tím zamestnancov firmy vlial špeciálny materiál a tak vznikli unikátne majstrovské diela, sprchovacie vaničky s rôznymi motívmi v podobe vesmíru, nevädze, sloníka či dokonca okná od známeho speváka a maliara Pavla Hammela. Spolu 8 umelcov vytvorilo jedinečné sprchovacie vaničky  vďaka jedinečnej ručnej technológii výroby sú tieto diela súčasťou výrobku. Preto sú prakticky nezničiteľné bez reálnej možnosti vyšúchania diela či iného opotrebovania vplyvom užívania.

Znie to lákavo však? Toto však ešte ani z ďaleka nie je všetko. Do projektu sa rovnako zapojili aj stredné umelecké školy ktorých žiaci vytvorili návrhy nových dizajnových vaní či sprchovacích vaničiek, ktoré možno raz budú zdobiť naše kúpeľne.

Aký cieľ má celý tento projekt? Spoločnosť CA-PLAST sa rozhodla všetky tieto vaničky umiestniť  do verejnej dražby a celý výťažok z dražby bude venovaný niektorej zo zúčastnených umeleckých škôl čím celý tento projekt nabral charitatívny charakter a zameral sa na dobrú vec. V súčinnosti s výrobcom sme vytvorili vernisáž týchto diel v priestoroch nášho obchodného centra a aj vy sa môžete prísť pokochať týmito jedinečnými dielami.

PS: ak Vás niektoré z diel upúta neváhajte sa zapojiť do dražby oň a už čoskoro môže zdobiť Vašu kúpeľňu či stenu ako nezvyčajný obraz na dne sprchovacej vaničky pričom podporíte aj niektorú z umeleckých škôl. Veď deti sú naša budúcnosť.

Viac o projekte nájdete aj na stránkach výrobcu: www.caplast.sk

Výstavu sprchových vaničiek ako umeleckých diel si môžete pozrieť osobne:

ZOC MAX Skalica: 21.8. – 31.8.

ZOC MAX Žilina: 1.9. – 10.9.

ZOC MAX Dunajská Streda: 11.9. – 20.9.

ZOC MAX Prešov: 21.9. – 1.10.