Náš blog

Skupinové cvičenia vám zlepšia kondičku aj psychické zdravie

Pridal v kategórii Fitness a zdravie , pridané 09.01.2018

Máme po vianočných sviatkoch a veľa z nás sa zásobuje novoročnými predsavzatiami. Určite tým najčastejším a najobľúbenejším je, že schudneme. Nie je ťažké dať si také predsavzatie. Väčšinou si ho dávame na Nový rok, keď sme už po sviatkoch takí prejedení, že predstava týždenného detoxu je rajskou predstavou nášho preplneného žalúdka a zatoxikovanej pečene. 

Diéta, detoxikácia, očista tela alebo akokoľvek to nazvete, ide ruka v ruke s cvičením na rozhýbanie nášho pred telkou zasedeného tela. Keďže kultúra zdravého tela a zdravého životného štýlu je trendom poslednej doby, možno by sa mohli cvičeniu začať venovať aj tí, ktorí doteraz odolávali. 

Skupinové cvičenia sú vhodné nielen pre začiatočníkov na začlenenie sa do fitness komunity, ale aj pre pokročilých na oživenie cvičebného plánu. Prinášame vám prehľad najnovších a najobľúbenejších fitness programov a poradíme, kde začať.

POWER JOGA

*** silová náročnosť
** dynamická náročnosť

Ako napovedá názov, power joga patrí medzi jogové cvičenia, avšak jej cieľom je nielen psychická koncentrácia, ale zameriava sa hlavne na fyzický aspekt cvičenia. Cieľom je celkové uvoľnenie tela a formovanie postavy. Je vhodná aj pre začiatočníkov, a aj keď sa vám po prvej hodine bude zdať, že ako inštruktor sa nikdy neohnete, verte, že už po druhej hodine budete oveľa ohybnejší a pružnejší.

Určite odporúčame pre tých, ktorí neznášajú aerobikové skackanie a zároveň na pilatese alebo klasickej joge zaspávajú. Power joga je presne niečo medzi tým.

Pozrite si ukážku cvičenia alebo si to rovno aj vyskúšajte u vás doma. 

AY FLY JOGA

*** silová náročnosť
* dynamická náročnosť

Je kardiovaskulárne cvičenie s jednoduchým priebehom, vzrušujúce pre mozog a telo, po tréningu zistíte, že naozaj posilňuje úplne všetky svalové skupiny. Cvičenie nie je príliš akčné, je to niečo medzi jogou, pilatesom, gymnastikou a ešte aj s prvkami akrobacie. Nemusíte sa však báť, jednotlivé cviky zvládne nováčik aj dieťa. 

Špeciálne site používané pri cvičení sa pod vami neroztrhnú –  je to špeciálna tkanina, ktorá je testovaná až na nosnosť 500 kg.

Odporúčame aj pre začiatočníkov, ktorí majú aký taký svalový základ, pri problémoch s chrbticou choďte do toho radšej opatrne.

Pozrite si ukážku cvičenia

PILOXING

** silová náročnosť
**** dynamická náročnosť

Máme tu niečo pre milovníčky skackania – PILOXING je poriadna makačka a hlavne skvelá zábava. Je to prepojenie tanca, boxu a pilates na perfektné vyformovanie tela. Je to presne ten typ zábavy, pri ktorej ani neviete ako spálite za hodinu aj 800 kalórií!  My sme sa po cvičení cítili sebavedomé, silné a sexi s energiou na rozdávanie. 

Odporúčame pre ženy, ktoré sú znudené klasickými cvičeniami, vybičované z práce a detí, také, čo sa potrebujú vyventilovať. Takže – NO STRES ale zacvičte si PILOXING

Pozrite si ukážku cvičenia

TRX

***** silová náročnosť
**dynamická náročnosť

A konečne tu máme skupinové cvičenie vhodné tak pre ženy ako aj pre mužov. TRX je jednoduchý závesný systém popruhov, ktorý využíva výhradne vlastnú váhu cvičenca.  Pri TRX budujeme najmä silu, rovnováhu a stabilitu.

Samozrejme aj nie ste žiadny kulturista, s TRX začínate jednoduchými cvikmi, každý cvik má viacero úrovni záťaže.

Keďže TRX je silový šport, odporúčame ho kombinovať s dynamickými cvičeniami ako spinning, jumping, alpining a podobne.

Pozrite si ukážku domáceho cvičenia

A nakoniec, keď ste typ človeka, čo má na všetko výhovorku, alebo ste netrpezlivý a žiadna aktivita vás nebaví dlho, máme pre vás TIP: Predplaťte si osobného trénera, ktorý vás namotivuje, aby ste dosiahli svoje vysnívané ciele. Dôležité je si vyskúšať, ktorý z trénerov vám najviac vyhovuje, lebo je dôležité, aby ste si pri cvičení sadli aj ako ľudia.  Výhodou osobného trénera je, že sa vám časovo prispôsobí, a tak môžete cvičiť, kedy to najlepšie vyhovuje vám. Rad profesionálov pracuje aj v MOZOLÁNI FITNESS v ZOC MAX Žilina

Tak už žiadne výhovorky, rok 2018 bude rokom splnených snov a dosiahnutých cieľov. Držíme vám palce!

Komentáre k príspevku