Náš blog

Kedysi boli pre ženy tabu, dnes ich nosí každá

Pridal v kategórii Fashion , pridané 11.03.2019

Kedysi boli pre ženy tabu, dnes ich nosí každá

U:\KLIENTI\CCC\2019\KOLEKCIA\SS2019_YOUNGSTERS\JPG_XL\CCC_SS19_YOUNGSTERS_6_1.jpg

Len máloktorý módny kus prešiel tak rozsiahlym vývojom ako tenisky. Za čosi viac než jedno storočie si vyšliapali cestu z prašných ulíc cez športové štadióny až na módne móla. Ako bežnú súčasť kolekcií ich dnes uvádza nejedna prestížna svetová značka. Hoci ich dnes vnímame ako bežnú dennú obuv, prvý „ženský model“ uzrel svetlo sveta až v 80. rokoch minulého storočia.

Tenisky? Symbol štrajku

CCC_SS19_YOUNGSTERS_5_2

Hoci sa to zdá neuveriteľné, ženy si športovú obuv „vybojovali“ spolu so štrajkujúcimi prepravcami. Pred štrajkom verejnej dopravy, ktorý v roku 1980 paralyzoval newyorské metro, bola predstava ženy v teniskách na verejnosti (mimo športovísk) neprípustná. Štrajk trval tri týždne. Vláda spočiatku na štrajkujúcich odborárov apelovala. Ako argument používala aj ženy, ktoré budú musieť chodiť do práce pešo a na opätkoch .

„Napokon to boli ženy, ktoré si v kostýmčekoch s teniskami na nohách vykračovali newyorskými ulicami a stali sa symbolom dopravného štrajku.“

Právo obuť si čo chceš

Aj vďaka reakcii spoločnosti Reebook sa stali tenisky pre ženy rovnocennou voľbou. Spoločnosť ako prvá uviedla na trh univerzálny model v neutrálnej bielej farbe, ktorý mohli nosiť muži aj ženy. To, že prítomnosť tenisiek v ženskom šatníku už nikoho neprekvapí, je aj ich zásluha. A k freestylovej unisexovej klasike sa vracajú opäť.

„Prvé moderné tenisky určené pre ženy boli na trh uvedené v roku 1982 – niesli meno Reebook Freestyle. V najnovšej kolekcii sa spoločnosť rozhodla ku klasickému dizajnu vrátiť.“

RBK_V53955___0001RBK_DV7284___0001RB_DV7286_2d_0001


Súčasným trendom je sloboda

Nadchádzajúca jarná sezóna so sebou prináša nové a odvážne kombinácie, rovnako ako možnosti spájať šport a „klasickú“ ženskú módu. Ani ženská obuv nie je len o módnych trendoch. Stala sa spôsobom ako vyjadriť svoj názor, identitu, svoju osobitosť, ale aj individuálne vnímanie sveta.

U:\KLIENTI\CCC\2019\KOLEKCIA\SS2019_YOUNGSTERS\JPG_S\CCC_SS19_YOUNGSTERS_4_1.jpg

„Jemné šaty, krátke šortky alebo street style? Rozhodnutie, s čím budete svoje tenisky nosiť je len na vás. Fantázii a odvahe sa medze nekladú.“

Ženy sa už neobliekajú podľa pravidiel a noriem, ale na ich každodenný odev má vplyv nálada, individuálny vkus, štýl či denný rozvrh.

K náročnému programu pohodlné tenisky, ktoré poskytujú mnohostranné využitie, patria. Stali sa pre nás rovnocenným, výrazným a originálnym doplnkom, tak ako lodičky. Nápadité inovácie v oblasti dizajnu a jednoduché farebné spektrum, návrat čistých línií či výrazná škála farieb. Tenisky sú v súčasnosti stelesnením slobodného života, sily a kreativity.

„Športová obuv prekonala minimalizmus a stala sa synonymom ženskej slobody.“

NB_YACSTHO_2d_0001

P_19244305___0001A_F36375___0001P_19244305___0001

Sieť predajní CCC predstavuje novú kolekciu Youngsters, ktorá je príkladom kreativity a nezávislosti. Kolekcia je určená predovšetkým mladým, ponúka farebnú sviežosť a odpovedá na túžbu po spontánnosti. Vybrať si môžete hneď z niekoľkých značiek ako Puma, Adidas, Reebok, Sketchers či mnohé iné.

Inšpirujte sa novou kolekciou CCC v kamenných predajniach alebo na stránke www.ccc.eu




 

Komentáre k príspevku