Náš blog

10 zásad, podľa ktorých sa riadia bohatí ľudia

Prinášame vám zopár overených rád, ktoré ak si osvojíte, už nikdy nezažijete ten nepríjemný pocit – „TÝŽDEŇ PRED VÝPLATOU“

Čítať viac

Pridal v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 14.05.2018

Prípravy na Veľkú noc sú rôzne

O pár dní nás čaká sviatok, ktorý má síce korene najmä v kresťanstve, no v súčasnosti je vnímaný najmä marketingovým smerom. Sviatok, na ktorý sa každý pripravuje inak. Čo krajina, to iná príprava ma veľkonočné sviatky. Kým niekto sa snaží, aby bol jeho domov dokonale uprataný, iný sa sústredí najmä na svoje vnútro a rozjímanie nad smrťou a utrpením. 

Jablká na 10 spôsobov - ako spracovať tradičné netradične

Jeseň je už tradične spájaná s bohatou úrodou ovocia a zeleniny. Jedným z tých najobľúbenejších jesenných darov je ako inak, jablko. O tom, že jablká sa dajú využiť aj netradične Vás presvedčia recepty a tipy, ktoré sme pre Vás pripravili.

Čítať viac

Pridal v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 19.09.2017

Máte doma prváčika? Na toto nesmiete zabudnúť.

Určite sa Vaše dieťa teší do školy a okrem radosti je potrebné pre prváčika nakúpiť rôzne pomôcky, ktoré bude počas prvého ročníka potrebovať.

Na internete nájdete všeobecne platný zoznam pomôcok, napr. takýto zoznam ponúka  informačný portál rezortu školstva. Taktiež je zvykom, že dieťa dostane pri nástupe do školy zoznam všetkých pomôcok. Každá pani učiteľka, škola, či kraj majú svoje osvedčené metódy a v praxi vyskúšané a overené pomôcky, ktoré potom odporúčajú. Môže sa aj stať, že časť pomôcok zabezpečí rodič a časť pomôcok zakúpi pani učiteľka po dohode s rodičmi, týka sa to hlavne zošitov a iných špeciálnych pracovných zošitov .

Čítať viac

Pridal v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 03.09.2017

Si silnejšia ako si myslíš

17 ozajstných rád do života

Práve dnes môže byť vaším novým štartom do života. Ráno sa osprchujte, oblečte si svoje obľúbené oblečenie, kvapnite si pár kvapiek voňavky, ak to tak cítite, naneste si make-up, pripravte si skvelý čaj a zobnite pár sušienok. Ste pripravená na riešenie vášho dňa.

Bez ohľadu na to, že sa cítite zle alebo máte naozaj ťažký deň, tieto inšpiratívne citácie dokážu zaručene namotivovať vašu náladu, aby ste sa mohli sústrediť a zvládnuť tak ťažký deň bez problémov. Nezabudnite sa len zhlboka nadýchnuť, prečítať si citát a v duchu si ho zopakovať.

Čítať viac

Pridal v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 23.08.2017

Ako na citlivú pokožku bábätka?

Malý človiečik,  uzlíček šťastia, nádherne voňajúce bábätko…  Toto je len zopár prívlastkov, ktoré nám napadnú keď vidíme malé dieťa.  A len mamy vedia, čo všetko sa za spokojným a krásne vyzerajúcim bábom skrýva. More lásky a najmä veľa starostlivosti. Jednou z oblastí je tiež starostlivosť o pokožku bábätka. Pokožka, ktorá sa rýchlo zväčšuje spolu s rýchlym rastom dieťaťa má extrémne sklony k vysušovaniu.  Na trhu je nespočetné množstvo kozmetických prípravkov určených pre našich najmenších. Podľa čoho si teda vybrať? Na čo si dať pozor? Zvoliť bežnú kozmetiku, či prírodné produkty?  Vyskúšali sme za Vás – kozmetiku značky mister BABY (dostať v sieti parfumérií FAnn), ktorá právom nesie označenie „baby friendly“ a v porovnaní s predraženými inými značkovými produktmi  nezaťaží ani Váš rodinný rozpočet. 

Čítať viac

Pridal v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 09.08.2017

Slovník na cesty – s nami sa v zahraničí nestratíte

Prázdniny sú v plnom prúde a k nim neodmysliteľne patrí cestovanie. Niekto obľubuje príjemne chladivú teplotu hôr, iný osviežujúce pohladenie vody. Dovolenkové destinácie však majú jedno spoločné. Hovorí sa v nich iným jazykom než u nás. Aby ste nestratili ani tu, prinášame Vám niekoľko základných fráz, ktoré využijete  a ktoré Vám možno aj zachránia reputáciu. No veď priznajme si to sami, nie je nič horšie ako nevedieť ani poďakovať.

Čítať viac

Pridal v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 03.07.2017

Jednoduchšie to už nejde – vyrobte si domácu zmrzlinu

Teplé letné počasie si priam žiada nejaké osvieženie a tou  najobľúbenejšou pochúťkou je zmrzlina. Dá sa konzumovať prakticky kdekoľvek a pomôže náš organizmus príjemne ochladiť.  Pripravte si vlastnú zmrzlinu do zásoby a môžete sa tak osviežiť kedykoľvek počas dňa. Okrem toho môžete využiť aj sezónne ovocie alebo vytvoriť recepty podľa vlastnej fantázie. 

Čítať viac

Pridal v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 26.06.2017

Chcete aby vám bižutéria vydržala dlhšie? Starajte sa o ňu správne.

Slnečné počasie v nás akosi podvedome prebúdza túžbu viacej sa o seba starať – o svoju postavu, ale aj o svoj vzhľad. Cvičíme, zdravšie sa stravujeme, zo šatníkov vyťahujeme odvážnejšie kúsky  a viac sa zdobíme. A práve bižutéria je tým najvhodnejším doplnkom, ktorý sa dá zadovážiť už za pár eur, ale spraví nám neskutočnú parádu, podčiarkne náš vzhľad a dodá šmrnc nášmu štýlu. Tak ako sa o ňu postarať tak, aby nám vydržala roky?

Ako sa však o bižutériu starať, aby nám vydržala roky?

Čítať viac

Pridal v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 15.06.2017

Nečakaná návšteva? Tipy ako rýchlo upratať za 10 minút

Určite ste aj vy zažili deň blázon. Ráno zaspíte, celý deň nič nestíhate a do toho vám zavolá svokra, že dopol hodiny je u vás na návšteve. Ako sa nezblázniť a pritom si zachovať obraz poriadkumilovnej nevesty sa dozviete v článku.

Čítať viac

Pridal v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 12.06.2017

Vyskúšajte vegan smoothie

Smoothie je dnes bežnou súčasťou zdravého životného štýlu. Vy stále odolávate? Po prečítaní tohto článku a ochutnaní vášho prvého zdravého smoothie sa zaručene stanete jeho milovníkom. Prečo piť smoothie, čo všetko na prípravu smoothie potrebujete a chutné recepty nájdete v článku. 

Čítať viac

Pridal v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 09.06.2017

Začala grilovacia sezóna

a my sme si pre Vás pripravili zopár tipov ako marinovať mäso, pripraviť ľahký letný šalát, zabaviť neposedných drobcov (ale aj dospelých J )

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 31.05.2017

Deň detí

Krásny jarný mesiac máj je ako stvorený na oslavu všetkého čo ožíva alebo dáva život. A niet divu, že okrem Dňa matiek majú hneď v prvý júnový deň sviatok všetky deti.  Deti, ktoré nám dávajú veľa radosti a zároveň aj starostí. V každom prípade sú pokračovaním nášho života. Vychovávame ich, staráme sa o ne, sledujeme ich pokroky a úspechy. Snažíme sa ich podporiť keď sa im nedarí, usmerňujeme, keď chcú vkročiť na nesprávne chodníčky...

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 24.05.2017

Deň matiek

Druhá májová nedeľa je už stabilne vyhradená všetkým mamám, mamkám, maminkám... Je to deň, ktorý by si mali všetky mamy užiť. Nemusí sa pritom jednať o nič veľkolepé či nákladné. Dôležité je, aby sa naša mama cítila v tento deň výnimočne. Poteší aj drobnosť – ak je darovaná či pripravená z lásky. Prinášame Vám zopár jednoduchých tipov ako na to. Veríme, že si medzi nimi nájdete tú pravú inšpiráciu aj Vy :) .

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 10.05.2017

Máj – lásky čas....

Ani sa niet čomu čudovať. Stabilnejšia príjemná teplota, všetko kvitne, vonia... Príroda každý dňom ožíva do krásy a v nás sa akosi spontánne prebúdza romantika... Obzvlášť prvé lásky a prvé zamilovanie je v tomto období intenzívnejšie. Čo však robiť, aby sa obdobie zamilovanosti úplne nestratilo po rokoch „klasického vzťahu“, kedy úlohy všedných dní a vyčerpanosť nenechávajú energiu na prejavovanie citov a vzťah pomaly chladne?

Netreba k tomu nič zložité či náročné, stačia drobnosti, ktoré nám nezaberú veľa času no potešia nás a naplnia pocitom šťastia a lásky... A práve o tom to je. Nie „spomenúť“ si „len“ na narodeniny, Vianoce či v iný sviatok, ale prejavovať partnerovi lásku častejšie. Aj v dnešnej uponáhľanej dobe sa to dá. Poďme sa spolu pozrieť na niektoré overené tipy a triky pre posilnenie vzťahu. Ich čaro spočíva v tom, že je to niečo nečakané alebo neobvyklé.

1. Zobudíte sa o pár minút skôr než Vám zazvoní budík? Čo takto pripraviť raňajky alebo aspoň kávu či čaj? Prebúdzanie sa pri vôni čerstvej kávy je na nezaplatenie a deň je hneď oveľa krajší.  

2. Prídete z práce domov skoršie než partner? Privítajte ho zapálenými čajovými sviečkami v tvare srdca, ktoré rozložíte po chodbe... Alebo spravte takéto prekvapenie kým je Vaša druhá polovička v sprche.

3. Pripravte partnerovi niečo malé na desiatku. Aj obyčajná müsli tyčinka či napolitánka potešia. Na obal nakreslite napríklad fixovkou srdiečko, napíšte odkaz... Aj fľaša s vodou poslúži ako skvelý podklad pre zanechanie správy.

4. Povoľte uzdu fantázii a skúste sa zahrať na kreatívnych umelcov. Nebojte sa, toto zvládnu aj tí menej kreatívni J . Na kuchynskú linku alebo stôl vyskladajte srdiečko napríklad z cestovín či strukovín...

5. Malé „žlté“ lepiace papieriky nám môžu okrem nákupných zoznamov poslúžiť aj na zanechanie láskyplných odkazov. Ich výhodou je, že sa dajú pripevniť na takmer akýkoľvek povrch. Okrem romantických odkazov potešia aj v prípadoch, ak má Váš partner napríklad dôležité rokovanie či nejakú skúšku. Napíšte mu, že mu držíte palce, želáte šťastie pri skúške... Jednoduchý odkaz nezaberie veľa času a zároveň dodá potrebnú láskyplnú energiu.

6.  Komunikujte. Že to je pre Vás bežná vec? Ozaj? A o čom komunikujete? Časom sa totiž okruh komunikácie zúži na každodenné starosti a riešenie všedných vecí... Spravte si niekedy (pol)hodinku pre seba. Vypnite TV, zapáľte sviečky, nalejte si pohárik vínka a skúste sa porozprávať. O tom, čo ste dnes zažili, čo plánujete, čo Vás zaujalo... Na vlastnej koži pocítite blahodarné účinky takejto cielenej komunikácie bez rušivých vplyvov, najmä TV.

7. Takisto prechádzka rozkvitnutou jarnou prírodou robí divy. Skúste sa vžiť do obdobia Vašej prvej zamilovanosti. Vychutnávajte si vzájomne držanie sa za ruky, dajte si pusu pod rozkvitnutou čerešňou či len tak... Prebúdzajúca sa jarná príroda láka nielen na prechádzky... J .

8. Kedy naposledy ste napísali ľúbostný list? Že písať neviete a nie ste vôbec tvoriví ? A skúšali ste to vôbec? List nemusí byť dlhý, skôr dbajte na jeho úpravu a prevedenie. Okraje listu môžete opáliť, list zrolovať a previazať motúzikom. Alebo list poskladať a zapečatiť voskom... (No dobre, aj obyčajná biela obálka poslúži,
ale skúste ju aspoň troška ozdobiť J ).
Tip: ak neviete čo písať, skúste si na internete pozrieť nejaké pekné ľúbostné básne. Stačí aj zopár veršov.

Všetkým čitateľom blogu ZOC MAX prajeme krásne prežitie toho azda najromantickejšieho mesiaca v roku. Nech láska a pohoda vo Vašich vzťahoch kvitne po dlhé roky.

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 26.04.2017

Domáca prírodná kozmetika 2. časť

A je to tu – ďalší diel seriálu zameraného na domácu prírodnú kozmetiku, po ktorej siaha čoraz viac z nás.  
Dôvody bývajú rôzne:
- chceme spraviť niečo pre životné prostredie (použité ingrediencie sú v prírode ľahko odbúrateľné),
- chránime naše zdravie (nepoužívame konzervanty, hliníkové soli a podobne),
- nie sú finančne náročné (a okrem toho sa dajú použiť ako darček, takže máte 2v1 J )
Ak spomíname výhody, musíme spomenúť aj zopár nevýhod, ako je napríklad krátka lehota spotreby (nepoužívame umelé konzervanty) či občasné nepodarky, najmä ak radi experimentujete.

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 21.04.2017

Čo spája predajne Pepco s veľkou nocou?

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že nič. Ale pri podrobnejšom preskúmaní zistíme, že Pepco ponúka veľa tovaru, ktorý využijeme nielen v domácnosti. 

Vedeli ste napríklad, že tu dostanete vybavenie do kuchyne za veľmi priaznivé ceny? Takže ak Vám chýbajú nejaké zaujímavé vykrajovacie formičky na veľkonočné pečenie, plechy či iné pomôcky, v Pepcu si určite vyberiete. 

Každá gazdinka (aj tie veľmi zaneprázdnené :) ) robí k veľkej noci veľké upratovanie, pretože v týchto dňoch sa navštevujú príbuzní, či chodia šibači a či chceme alebo nie, náš domov je aj našou vizitkou, ktorá o nás veľa napovie. V Pepcu nakúpite veľa užitočných pomôcok, ktoré Vám toto veľké upratovanie uľahčia. A ak máte radi prírodu, môžete využiť ekologické čistiace prostriedky

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 13.04.2017

Jarná kvetinová dekorácia – rýchlo a lacno

Prvý jarný deň je už za dverami a naše oči sa potrebujú pokochať kúskom farebnej živej prírody. Mnohí z nás sa púšťame do jarnej očisty: upratujeme naše domácnosti, detoxikujeme náš organizmus... Veď nie nadarmo sa hovorí: čistota – pol života no a do tej druhej polovice určite patria krásne veci a doplnky, ktorými sa obklopujeme.  
Privítajte jar kvetinovými dekoráciami, ktoré potešia nielen oko, ale aj čuchové bunky.  Nádherné farby, úžasné vône a najmä žiarivá zeleň Vás naladia na tú správnu jarnú nôtu.

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 17.03.2017

Ekologické domáce čistiace prostriedky

​​​​​​​Prvé nesmelé, ale občas intenzívne jarné lúče sú už tu a nekompromisne nám odhaľujú všetky šmuhy, prach a nečistoty, ktoré boli milostivo zakryté slabým denným svetlom cez zimné mesiace. Ak už si pomaly plánujete veľké jarné upratovanie, určite sa Vám hodia tieto rady ako nielen ušetriť na drahých čistiacich prostriedkoch, ale tiež spraviť aj niečo pre životné prostredie.
Vyskúšajte naše tipy na domáce ekologické prostriedky.

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 20.02.2017

Valentín – oslavovať či neoslavovať ? Tipy ako prekvapiť (a nielen na Valentína)

Čochvíľa bude 14-teho februára a s ním sviatok sv. Valentína alebo, inak povedané,  sviatok zamilovaných. Či už tento sviatok pokladáte za kopírovanie amerických zvykov alebo za deň, kedy sa snažíte nejako (výnimočne) prekvapiť Vašu polovičku, nechám na Vás. Avšak bez ohľadu na 14-ty február, dôležité je vedieť sa zastaviť a prejaviť partnerovi lásku, dať mu pocítiť, že ste s ním radi, že Vám záleží na Vašom vzťahu. A áno, nemusí to byť práve a len na Valentína.

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 13.02.2017

Ach tie jazyky...

Patrilo aj medzi Vaše novoročné predsavzatie naučiť sa nejaký cudzí jazyk, poprípade sa v ňom zlepšiť? Prvý mesiac v novom roku sa blíži ku koncu a predsavzatie ohľadom jazyka sa stále akosi nerealizuje? Nuž, treba tomu trocha pomôcť. Na začiatok je dôležité si uvedomiť, že:
- nič sa nedeje samé od seba (t.j. jazyk Vám do hlavy sám nenalezie)
- nič nie je také ťažké ako sa na prvý dojem zdá (len to chce systém)

Čítať viac

Pridal v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 30.01.2017

TETOVANIE A DAROVANIE KRVI Čo všetko potrebujete vedieť

V súvislosti s každoročnými  akciami darovania krvi – „Valentínska kvapka krvi“, „Študentská kvapka krvi“, „Primátorská kvapka krvi“, takisto húževnatou činnosťou Slovenského červeného kríža sa neustále zvyšuje povedomie o nevyhnutnosti zabezpečiť dostatok krvi, ktorá je zatiaľ nenahraditeľná.  Nemocnice denne používajú litre krvi na liečenie všetkých druhov pacientov a chorôb, pri tragických udalostiach- a majú jej stále nedostatok, preto, bez ohľadu na načasovanie, je dobré vedieť, čo treba urobiť, na čo sa zamerať , aby sa aj z teba mohol stať vhodný darca.

Čítať viac

Pridal v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 27.01.2017

Novoročné predsavzatia – ako na ne?

Len pred pár dňami sme privítali nový rok. Starý skončil a začal nový. Je to jeden z akýchsi životných míľnikov, kedy si radi dávame rôzne predsavzatia a želáme si, aby sa v novom roku zmenilo to či ono. Skrátka, aby bol lepší než ten predchádzajúci. A pretože vieme, že samé od seba sa nezmení nič, sami si dávame určitý záväzok čo chceme zlepšiť.  Aby sme to však aj dodržali a už koncom januára nemali zo seba zlý pocit, že to akosi opäť nezvládame, je treba dodržiavať určité zásady. Poďme sa pozrieť na to, čo nám odborníci (ale tiež aj životná skúsenosť úspešných) odporúčajú, aby sme naše predsavzatia aj zvládli.

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 03.01.2017

Silvester

Vianoce – tie „naj“ sviatky, na ktoré sa asi všetci tešíme takmer celý rok, sú už za nami. Avšak obdobie osláv ešte nekončí. Druhým najvýznamnejším dňom hneď po Vianociach je Silvester alebo oslava príchodu nového roku. V našich končinách oslavujeme Silvester najmä návštevami u známych, pojedaním rôznych dobrôt a vyvrcholenie večera nastáva o polnoci, kedy za zvukov ohňostroja a delobuchov vítame nový rok, pripíjame si šampanským a želáme si veľa zdravia, lásky, pohody.... skrátka, aby bol ten nastávajúci rok ešte lepší než ten predchádzajúci. 
Poďme sa však pozrieť, aké sú zvyky inde. Najmä tie atypické až exotické :)

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 28.12.2016

Ako zabaliť vianočný darček

Lámete si aj Vy každý rok hlavu nad balením darčekov ? Nebaví Vás už klasické balenie v štýle „obalené kontúry darčeka“ s mašľou? Radi by ste boli troška originálni? Načerpajte inšpiráciu v tomto článku, ktorý vianočnou atmosférou úplne dýcha. Pripravila som pre Vás niekoľko tipov, od jednoduchého dozdobenia „klasiky“ až po náročnejšie prevedenia. Možností je skutočne veľa. Vyskúšajte.

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 20.12.2016

Rýchle a skvelé recepty (NIELEN) na vianočné večierky

V čase vianočných večierkov Vám určite príde vhod šikovný recept, podľa ktorého pripravíte nejakú rýchlu dobrotu na párty a ešte k tomu budete za „hviezdu“. Recepty som pre Vás preložila z mojej bavorskej kuchárky, do ktorej recepty pre mňa zozbierali moji nemeckí kamaráti počas môjho pobytu v tejto oblasti. Dúfam, že Vás tiež tak nadchnú ako mňa :)

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 12.12.2016

Nápady na zimnú dekoráciu, ktorú zvládne každý

Advent je už predo dvermi a Vianoce v tesnom závese za ním. Je najvyšší čas popremýšľať nad zimnou výzdobou, ktorá prepožičia Vášmu domovu ten správny nádych nadchádzajúcich slávnostných chvíľ.
Dnes Vám prinášame zopár nápadov v duchu hesla: Za málo peňazí veľa muziky. Zistíte, že štýlová dekorácia nemusí stáť veľa peňazí. Stačí Vám len trocha času a zopár ingrediencií. A samozrejme Vaša fantázia :-) .
Vychádzať budeme najmä z darov prírody, takže na najbližšiu prechádzku si zoberte nejakú tašku a poprípade záhradnícke nožnice. Medzi obľúbené ozdoby patria šišky, zaujímavé halúzky, bukvice, bodliaky, šípky, pekné kamene. Ak si tieto prírodné dekorácie chcete oživiť alebo upraviť tak, aby Vám sedeli do Vášho interiéru, poprípade chcete vyskúšať niečo zložitejšie, odporúčam kúpiť bielu farbu (Latex alebo v spreji), poprípade farby v spreji na doladenie (zlatá, strieborná, medená...). Pekne vyzerá tiež umelý sneh (sypký, v spreji) a rôzne dekoračné kamienky (dve veľkosti stačia). A tiež sviečky, bez ktorých by to nebolo ono. Vami vyrobená dekorácia tak vyjde na necelých 5 Eur. Pocit z vlastnoručne vyrobeného výrobku – na nezaplatenie :-) .

A teraz sa už poďme inšpirovať.

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 20.11.2016