Náš blog

Deň matiek

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 10.05.2017

Druhá májová nedeľa je už stabilne vyhradená všetkým mamám, mamkám, maminkám... Je to deň, ktorý by si mali všetky mamy užiť. Nemusí sa pritom jednať o nič veľkolepé či nákladné. Dôležité je, aby sa naša mama cítila v tento deň výnimočne. Poteší aj drobnosť – ak je darovaná či pripravená z lásky. Prinášame Vám zopár jednoduchých tipov ako na to. Veríme, že si medzi nimi nájdete tú pravú inšpiráciu aj Vy :) .

1). Vyjdite si do prírody a nazbierajte kyticu krásnych lúčnych kvetov. Pridať môžete aj vysokú trávu, kytica tak pôjde aj do výšky. Na je zviazanie použite prírodný špagátik alebo romantickú čipkovanú stužku.
PS: ak Vám to rozpočet trocha dovolí, kúpte zopár krásnych tulipánov a v prírode natrhajte orgován, ktorý v tomto období kvitne snáď všade. Získate tak bohatú kyticu, ktorá vydrží ozaj dlho.

2). Máte maliarske nadanie? Nakreslite obrázok s venovaním špeciálne pre mamu.
Pre tých menej nadaných: vyskúšajte abstraktné umenie. Použite prsty, ruky... Aj „obyčajný“ odtlačok Vašej ruky napr. v tvare srdca určite poteší. Poprípade skombinujte rôzne materiály: nalepte špagátik, sušené kvety, koráliky, cestoviny, rôzne strukoviny.... Obrázku môžete dodať šmrnc alebo patinu za použitia farieb v spreji.
PS: vyskúšať môžete aj rôzne koláže s Vašimi fotografiami...

3). Pripravte niečo špeciálne pre mamu: upečte jej koláč a ozdobte ho srdiečkami. Ponúknite jej pomoc v domácnosti („mami, tie riady dnes umyjem ja, keďže máš ten sviatok“ J ). Pripravte jej raňajky do postele, alebo spravte kávu či čaj...
PS: koláč či kávu pekne naservírujte na podnos a pridajte kvet, či peknú servítku so srdiečkom alebo zaujímavým odkazom špeciálne pre mamu.

4). Pripravte vystúpenie, divadielko či scénku... Hráte na nejaký hudobný nástroj alebo spievate? Pripravte minikoncert doma v obývačke alebo na záhrade. Nacvičte si nejakú scénku – môže to byť hoci aj vtipná paródia na známy film... Fantázii sa medze nekladú.
PS: skúste si scénke pripraviť aj nejaký kostým, či líčenie – vystúpenie tak viac získa na autentickosti.

5). Čo poteší viac než vlastnoručne vyrobený darček?
Aj tu platí, že sa nemusí jednať o nič nákladné.
Tvorivejšie ruky môžu vyskúšať napríklad takýto prívesok v tvare srdiečka, ktorý sa dá vytvoriť jednoducho za použitia tavnej pištole – návod nájdete tu: https://youtu.be/5gemVSLx52w
Alebo vyskúšajte pekný náramok či brošničku zo zaujímavých gombíkov, ktoré sa mame povaľujú v škatuli už hodnú chvíľu. Gombíky navlečte na gumičku (náramok) alebo prišite či nalepte na pevnejší podklad a pridajte zatvárací špendlík (brošňa) alebo šnúrku (kľúčenka, ozdoba na tašku). Gombíky môžete kombinovať s korálikmi alebo zaujímavými komponentmi a vytvoriť tak ozaj originálny kúsok.
A úplne jednoduchý nápad, ktorý vytvoríte aj na poslednú chvíľu - náhrdelník či náramok z cestovín, ktoré navlečiete na gumičku či pevnejšiu šnúrku.
PS: cestovinové šperky môžete nastriekať farbou v spreji – získate tak šperk, ktorý bude nositeľný k viacerým outfitom J .

6). Pozvite mamu von: na prechádzku, do divadla, do kina, na zákusok či pohárik vínka do peknej reštaurácie, najlepšie so záhradkou vonku... rozprávajte sa. Vychutnajte si čas, ktorý strávite spolu. Porozprávajte jej o svojich plánoch, zážitkoch, pripravte si zopár vtipov...

7). Kúpte jej obľúbený časopis, kabelku, parfum, rúž... Niečo, čo má vyhliadnuté už nejakú dobu, ale kúpu stále odkladá. Venujte jej poukážku na masáž, kozmetiku, k vizážistke, kaderníčke... Poukážku na večeru pre dvoch, či víkendový wellness pobyt... 
PS: ak sa rozhodnete venovať časopis, skúste ho zrolovať do roličky a previazať ho prírodným (papierovým) špagátikom. Poprípade pridať kvetinku. Aj „obyčajná“ gerbera poteší a pridá na hodnote.

Ako vidíte, fantázii sa medze nekladú. Aj z „ničoho“ sa dá pripraviť pekný darček či prekvapenie. Dôležité je, aby ste do procesu vymýšľania darčeku pre mamu vložili srdce. Lebo naše mamy nám ho už dávno dali celé.

Komentáre k príspevku