Náš blog

Máj – lásky čas....

Pridal A. Harská v kategórii Dobré rady a nápady , pridané 26.04.2017

Ani sa niet čomu čudovať. Stabilnejšia príjemná teplota, všetko kvitne, vonia... Príroda každý dňom ožíva do krásy a v nás sa akosi spontánne prebúdza romantika... Obzvlášť prvé lásky a prvé zamilovanie je v tomto období intenzívnejšie. Čo však robiť, aby sa obdobie zamilovanosti úplne nestratilo po rokoch „klasického vzťahu“, kedy úlohy všedných dní a vyčerpanosť nenechávajú energiu na prejavovanie citov a vzťah pomaly chladne?

Netreba k tomu nič zložité či náročné, stačia drobnosti, ktoré nám nezaberú veľa času no potešia nás a naplnia pocitom šťastia a lásky... A práve o tom to je. Nie „spomenúť“ si „len“ na narodeniny, Vianoce či v iný sviatok, ale prejavovať partnerovi lásku častejšie. Aj v dnešnej uponáhľanej dobe sa to dá. Poďme sa spolu pozrieť na niektoré overené tipy a triky pre posilnenie vzťahu. Ich čaro spočíva v tom, že je to niečo nečakané alebo neobvyklé.

1. Zobudíte sa o pár minút skôr než Vám zazvoní budík? Čo takto pripraviť raňajky alebo aspoň kávu či čaj? Prebúdzanie sa pri vôni čerstvej kávy je na nezaplatenie a deň je hneď oveľa krajší.  

2. Prídete z práce domov skoršie než partner? Privítajte ho zapálenými čajovými sviečkami v tvare srdca, ktoré rozložíte po chodbe... Alebo spravte takéto prekvapenie kým je Vaša druhá polovička v sprche.

3. Pripravte partnerovi niečo malé na desiatku. Aj obyčajná müsli tyčinka či napolitánka potešia. Na obal nakreslite napríklad fixovkou srdiečko, napíšte odkaz... Aj fľaša s vodou poslúži ako skvelý podklad pre zanechanie správy.

4. Povoľte uzdu fantázii a skúste sa zahrať na kreatívnych umelcov. Nebojte sa, toto zvládnu aj tí menej kreatívni J . Na kuchynskú linku alebo stôl vyskladajte srdiečko napríklad z cestovín či strukovín...

5. Malé „žlté“ lepiace papieriky nám môžu okrem nákupných zoznamov poslúžiť aj na zanechanie láskyplných odkazov. Ich výhodou je, že sa dajú pripevniť na takmer akýkoľvek povrch. Okrem romantických odkazov potešia aj v prípadoch, ak má Váš partner napríklad dôležité rokovanie či nejakú skúšku. Napíšte mu, že mu držíte palce, želáte šťastie pri skúške... Jednoduchý odkaz nezaberie veľa času a zároveň dodá potrebnú láskyplnú energiu.

6.  Komunikujte. Že to je pre Vás bežná vec? Ozaj? A o čom komunikujete? Časom sa totiž okruh komunikácie zúži na každodenné starosti a riešenie všedných vecí... Spravte si niekedy (pol)hodinku pre seba. Vypnite TV, zapáľte sviečky, nalejte si pohárik vínka a skúste sa porozprávať. O tom, čo ste dnes zažili, čo plánujete, čo Vás zaujalo... Na vlastnej koži pocítite blahodarné účinky takejto cielenej komunikácie bez rušivých vplyvov, najmä TV.

7. Takisto prechádzka rozkvitnutou jarnou prírodou robí divy. Skúste sa vžiť do obdobia Vašej prvej zamilovanosti. Vychutnávajte si vzájomne držanie sa za ruky, dajte si pusu pod rozkvitnutou čerešňou či len tak... Prebúdzajúca sa jarná príroda láka nielen na prechádzky... :) .

8. Kedy naposledy ste napísali ľúbostný list? Že písať neviete a nie ste vôbec tvoriví ? A skúšali ste to vôbec? List nemusí byť dlhý, skôr dbajte na jeho úpravu a prevedenie. Okraje listu môžete opáliť, list zrolovať a previazať motúzikom. Alebo list poskladať a zapečatiť voskom... (No dobre, aj obyčajná biela obálka poslúži,
ale skúste ju aspoň troška ozdobiť :) ).
Tip: ak neviete čo písať, skúste si na internete pozrieť nejaké pekné ľúbostné básne. Stačí aj zopár veršov.

Všetkým čitateľom blogu ZOC MAX prajeme krásne prežitie toho azda najromantickejšieho mesiaca v roku. Nech láska a pohoda vo Vašich vzťahoch kvitne po dlhé roky.

Komentáre k príspevku