Náš blog

Trendy tipy na jeseň

Pridal A. Harska v kategórii Fashion , pridané 08.11.2016

To, čo nám v letných mesiacoch ide akosi samozrejmejšie, v chladnejších mesiacoch trocha zanedbávame. Reč je o našom výzore a o finesách, ktorými krášlime svoj vzhľad. Je jasné, že v lete nám stačí zopár kúskov oblečenia, topánky na opätku, neriešime teploty a akosi prirodzene siahneme aj po nejakej tej trendy bižutérii.  Zato v zime je to horšie. Veď komu by sa chcelo babrať sa 20 minút s účesom, keď vyjdete von a novembrový vietor Vám parádu rozbúra za pár sekúnd? Ale ani v chladnejšom počasí nemusíme vyzerať fádne a obliekať sa monotónne. Kým v lete boli v kurze šaty, sukne a šortky, v zime máme tendenciu siahnuť skôr po dlhých nohaviciach či sukniach. Nedajte sa zlákať do osídiel nudnej zimnej (ne)módy a vyskúšajte tieto jednoduché tipy ako byť „chick“ aj v chladnejších mesiacoch.

● Pančuchy nie sú určené len pre chladnejšie večerné teploty. Na trhu sú dnes krásne farebné a vzorované teplejšie pančušky, ktoré Vám sadnú ako uliate. Ak k pekne vzorovaným pančuškám pridáte sukňu (či už mini alebo po kolená) a rolák, k tomu členkové topánky alebo čižmičky (výška podpätku nie je dôležitá), budete vyzerať a cítiť sa nevšedne. K roláku môžete pridať dlhší náhrdelník, alebo ho doplniť trendy vestou.
PS: Zabudnite na pančuchy telovej farby! Okrem toho, že sú nudné, zvyčajne aj opticky zväčšujú nohy, čo určite nie je žiaduce pre väčšinu z nás. Skúste byť „chick“ ako Francúzky a vyskúšajte čierne pančuchy. Tiež som z nich mala zo začiatku hrôzu, ale nie je čierna ako čierna. Existujú rôzne odtiene čiernej, cez dymovú po antracitovú. A ak čiernu ozaj nemusíte, alebo sa Vám časom zunuje, vyskúšajte tmavšie odtiene hnedej. Krásne vyzerá napríklad čokoládová hnedá.
Tip odo mňa: vyskúšajte predajne Bepon. Majú ozaj pestrú ponuku pančušiek rôznych farieb a vzorov. 

● Skúsili ste už šatky ? Nie šály, tie sú určené najmä pre chladnejšie dni, ale ozaj šatky. Že Vám to znie staromódne? Hm. Je pravda, že šatky určite ocenia ženy, ktoré už nie sú vo veku „teenagerov“. (Hoci niektoré kreácie šatiek v účesoch mladých sú veľmi nápadité). Príkladom nám idú opäť Francúzky. Šatky sú súčasťou ich každodenného outfitu. Či už elegantného alebo klasického. Ako uviazať a nosiť šatky? Skúste sa inšpirovať napríklad na https://www.youtube.com/watch?v=5LYAEz777AU.

Tipy ako vyzerať „chick“:
→ menej znamená viac. V kurze je minimalizmus. Napríklad jednoduché čierne šaty a nápadný doplnok (šatka, náhrdelník, brošňa), ktorý oživí Váš outfit. To isté platí o líčení. Iste mi dáte za pravdu, že „farebné“ líčenie je vhodné skôr pre mladšie vekové skupiny. Ale na druhú stranu, umne zladené farebné očné tiene sú vhodné pre večerné slávnosti.
→ nekopírujte bezmyšlienkovite z módnych časopisov. Inšpirujte sa, ale buďte kreatívna a zapojte fantáziu. Veľa trendy vecí máte určite aj vo svojom šatníku. Stačí len jednotlivé kúsky vhodne skombinovať.
→ zohľadňujte aj Váš typ postavy a vyberajte si veci tak, aby ste vyzdvihli Vaše prednosti a naopak, partie, ktoré práve nechcete vystavovať na obdiv šikovne zamaskujte. Avšak pozor: ak máte zopár kíl navyše, neznamená to, že máte nosiť voľné svetre alebo tričká. Tie Vaše kilá aj tak neskryjú a okrem toho Vám zdeformujú postavu.
→ nebojte sa experimentovať. Doprajte si hodinku či dve a vyskúšajte si nové kombinácie „starých“ kúskov z Vášho šatníka. Budete prekvapená, čo všetko objavíte :) .

 

Skvelo vyzerajú nasledovné kombinácie:
- elegantná sukňa s džínsovým sakom,
- maxi sveter (aj na rozopínanie) a šortky,
- dlhá sukňa a topánky bez podpätku,
- elegantná blúzka s džínsovým sakom,
- kvalitný jednofarebný rolák či bavlnené tričko
  s perlovým náhrdelníkom (bohato stačí aj imitácia pravých perál J ),
- k jednofarebnému roláku bohaté náušnice (lepšie vynikne s vlasmi vyčesanými do chvosta či uzla).

A jedna dôležitá vec na záver. Aby Váš outfit pôsobil v súlade s Vašou osobnosťou, mali by ste sa v oblečení cítiť pohodlne a isto. Ak Vás kamarátka nahovorí na nejaký štýl, ktorý sa síce hodí k nej, ale Vy sa v ňom necítite dobre ani po tom, čo sa vidíte v zrkadle už po niekoľký krát, určite v takom oblečení nechoďte napríklad na dôležitú schôdzku so zákazníkom.  Tu totiž platí nepísané pravidlo: Vaše oblečenie len podčiarkne to, ako sa v ňom cítite. Ani to najlepšie a značkové oblečenie nebude na Vás vyzerať dobre, ak sa v ňom nebudete cítiť prirodzene Vy sama.

Komentáre k príspevku