Medzinárodný deň darovania kníh


14.02.2019 - 14.02.2019

Štrnásteho februára nie je len dňom, keď podarujete človeku, ktorého milujete čokoládu či kvet. Ľudia po celom svete vedia, že je i dňom, keď môžete darovať knihu, ako prejav lásky, priateľstva, náklonnosti. Svojmu priateľovi či láske, no i úplne cudziemu človeku. Pretože čokoláda je fajn, to áno. No kniha je láska.

Panta Rhei podobne, ako po minulé roky, ani tento rok nezabúda na tento pekný sviatok, ktorý oslavujú milióny ľudí po celom svete. A to nielen knihomoľov. No i tých, ktorí vedia, že kým vy môžete mať plnú knižnicu úžasných diel, niektorí to šťastie nemajú.

Aj preto od 28. januára do 14. februára dostanete pri každom nákupe v Panta Rhei nálepku s nápisom: “Čokoláda je fajn, ale kniha je láska.” A čo s ňou? To je jednoduché. Kúpte knihu, ktorá pre vás niečo znamená. O ktorej viete, že by sa niekomu mohla páčiť, ktorá by niekoho mohla dostať do iného sveta či vytvoriť mu rovnaké zimomriavky ako vám, nalepte na ňu túto nálepku a darujte mu ju.

Pretože len málo darčekov môže byť osobnejších, ako správne vybratá kniha. A kým kvety zvädnú, čokoládu zjete a obal zahodíte do koša, kniha ostane navždy. Navždy bude skrývať svoje tajomstvá, svoj svet. Nikdy nebude taká nemoderná. A navždy bude odkazom na deň, keď ste nezabudli, že 14. februára nie je len Valentín, ale i MEDZINÁRODNÝ DEŇ DAROVANIA KNÍH.

Tak ho nepremeškajte, počúvnite ambasádorov Panta Rhei, Fridu Kahlo, Sherlocka Holmesa, Pipi dlhú pančuchu a Harryho Pottera, ktorí vám radia, aby ste s Panta Rhei oslavovali aj vy.


Viac o Panta Rhei